Informatie

Algemene informatie

Bij de oprichting op 20 december 1904 begon men met een aantal enthousiaste zangers, waarna het Christelijk Gemengd Koor Hosanna zich ontplooide tot een zeer bloeiende vereniging.
Door de enthousiaste inzet van alle koorleden kan het koor tot op de dag van vandaag zeggen dat Hosanna met hart en ziel repeteert. Er heerst in het koor een uitstekende sfeer. Er is een grote mate van vriendschap en naast het serieuze repeteren is er ook ruimte voor onderlinge gezelligheid. Dit zijn dé pijlers voor het in stand houden van een groot koor.

Jaarlijkse activiteiten

Kerstconcert 2017
Concert in de St. Janskerk

Concerten, medewerkingen aan kerkdiensten, optredens in ziekenhuizen, zorgcentra etc. vinden plaats door heel Nederland en indien de mogelijkheid zich voordoet, ook daarbuiten, zoals in 1999 in de Schlosskirche in Wittenberg (Duitsland). In het voorjaar van 1999 gaf Hosanna ter ere van haar 95-jarig bestaan een jubileumconcert met medewerking van o.a. de bekende pianist Daniël Wayenberg, waarbij het jubileum werd bekroond met de presentatie van de cd “Take now my Voice”.

In 1983 startte het koor met het geven van een jaarlijks terugkerend kerstconcert. De kerstconcerten van Hosanna in de St. Janskerk te Gouda zijn een begrip geworden. Vele mensen uit Gouda e.o. genieten van deze concerten. De laatste jaren is dit zelfs toegenomen doordat het publiek vanuit het hele land de weg weet te vinden naar dit kerstconcert. Een kerstconcert niet alleen om te luisteren, maar ook is er ruimte om met elkaar de bekende kerstliederen te zingen. Iets wat zeer gewaardeerd wordt door het publiek, zoals blijkt uit de vele reacties die wij elk jaar na afloop ontvangen. Ook nu is de datum al bekend, kijkt u bij de agenda en u kunt daar alle informatie vinden. Kaarten kunt u gerust al bestellen en geloof ons, u bent echt de eerste niet.

Sinds André Vis voor het koor staat voeren we ook elk jaar een passieconcert uit. Het koor prijst zich gelukkig dat ook hier veel belangstelling voor is. Ook hier is de datum al van bekend, zie de agenda.

Andere activiteiten

Naast de traditionele kerstconcerten en passieconcerten verleent het koor ook op uitnodiging medewerking aan concerten en kerkdiensten, en verzorgen wij graag een enthousiast zanguurtje in zorgcentra en/of ziekenhuizen.

Repertoire

Het repertoire typeert het koor. Door het steeds blijven vasthouden aan het uitvoeren van geestelijke liederen, hymnen, koorwerken uit opera en oratorium en (licht) klassieke koorwerken in diverse talen is Hosanna een koor met allure gebleven.

Repetities

Het koor repeteert iedere donderdagavond van 19.45 – 22.00 uur in de Chr. Scholengemeenschap De Goudse Waarden, Calslaan 100, Gouda.

Nieuwe leden

Graag houden we het koor qua omvang op peil. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe leden. Bent u/ben jij 16 jaar of ouder? Schroom dan niet en kom eens naar één van onze repetitie-avonden. Joke van der KempEen e-mail sturen kan natuurlijk altijd.

Ook kunt u indien u dat wenst persoonlijk contact opnemen met Joke van der Kemp.

Joke van der Kemp
06 – 105 48 500

De contributie bedraagt € 25,00 per maand.

 

Meer informatie ….

Dirigent Geschiedenis Archief

Piano

Druk op enter om te zoeken of druk op ESC om zoeken te sluiten.

Hit enter to search or ESC to close