Archief

1904 – 2004
Honderd jaar Chr. Gemengd Koor “Hosanna”

20 december 2004 bestond ons koor 100 jaar; een eeuw “Hosanna” is volgens ons geen alledaags gebeuren. Hosanna is dankbaar en heel erg blij met deze bijzondere mijlpaal in haar geschiedenis. Het koor heeft deze gebeurtenis gevierd met een geweldig jubileumconcert op 6 november 2004. De dirigent, de heer Carel Chr. Schulz, heeft de koorleden voor 100% weten te motiveren, hetgeen geresulteerd heeft in een schitterend concert.Jubileumconcert 2004 Hosanna heeft op dit concert laten horen, wat zij – dankzij hun dirigent – in haar mars heeft. Op voortreffelijke wijze werden de liederen ten gehore gebracht.

Medewerking aan dit concert werd verleend door het Oeral Kozakkenkoor o.l.v. Gregor Bak. Deze ‘Kozakken’ hebben de bezoekers laten genieten van hun Byzantijnse en traditionele liederen, die zij vol overgave zongen. De sopraan Lisette Emmink wist met haar warme en gevoelige stem het publiek te beroeren en te boeien. Zowel met haar soli als met de koorwerken bezong zij de St. Janskerk met gemak. Voor de muzikale omlijsting zorgden de pianist Gezinus Veldman en de organist Jan van Westenbrugge. Samen brachten zij naast de begeleiding nog een prachtig samenspel ten gehore.

Tijdens dit concert werd door de heer Paats van de Koninklijke Christelijke Zangersbond een penning uitgereikt aan de voorzitter van “Hosanna”. Uit reacties van de 950 bezoekers bleek dat zij genoten hadden van dit jubileumconcert. Een 100-jarige waardig!

Kerstconcert 17 december 2004
Met medewerking van o.a. Ernst Daniël Smid.

Het kerstconcert op 17 december 2004 stond eveneens in het teken van het jubileumjaar. Aan dit kerstconcert werd meegewerkt door de bariton Ernst Daniël Smid en het Nunspeets Mannenkoor, de trompettisten Arthur Kerklaan en Olaf Schipper, Gert Hofman aan de vleugel en Jan van Westenbrugge aan het orgel.Ernst Daniel Smid Nog maar zes weken voor het kerstconcert werd het jubileumconcert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het koor gegeven, desondanks wist Hosanna ook nu haar publiek te verrassen door praktisch een geheel nieuw repertoire ten gehore brengen en hoe…!

Dirigent Carel Chr. Schulz wist alles uit Hosanna te halen, maar ook het Nunspeets Mannenkoor dat onder zijn leiding stond, zong voortreffelijk.
Met cadans en gevoel – haast vertellend – werden de liederen gezongen. Meer dan duizend bezoekers genoten van de koren en de andere medewerkenden.

De soli van Ernst Daniël Smid werden vol warmte gebracht in de koude St. Janskerk. Een compliment aan pianist Gert Hofman, is ook zeer zeker op z’n plaats. Hij begeleidde de bariton en koren vol overgave. De trompettisten en Jan van Westenbrugge aan het orgel maakten de muzikale omlijsting compleet.

Hosanna kan vol trots terugkijken op een bijzonder jubileumjaar en met vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet zien.

Organ

Druk op enter om te zoeken of druk op ESC om zoeken te sluiten.

Hit enter to search or ESC to close