Dirigent

André Vis (1976) is sinds 2014 dirigent van het Chr. Gemengd Koor Hosanna. Sinds André dirigent van het koor is, voert het koor, naast de kerstconcerten, elk jaar een passieconcert uit. André is een enthousiaste dirigent, hij weet het koor te inspireren en te motiveren.

André Vis studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel en kerkmuziek. Orgel studeerde hij bij Ben van Oosten en kerkmuziek bij Henk van Gelder, Arie Hoek en Folkert Grondsma.

André Vis
Dirigent André Vis

Al tijdens zijn studie kreeg hij zijn eerste aanstelling te Leidschendam. Hier werkte hij zowel in de Kruisheuvelkerk als in de Dorpskerk als cantor-organist.

In 2003 en 2010 nam hij deel aan de international conductor courses van Le Pavillon in Amsterdam. Al tijdens zijn opleidingen orgel en kerkmuziek kwam hij in aanraking met het dirigentenvak.

Gedurende de periode na zijn opleiding merkte hij dat het dirigeren hem meer trok dan het orgelspelen en in 2004 besloot hij toelating te doen voor het vak koordirectie. In 2008 heeft hij zijn examen koordirectie 1e fase en in 2011 de 2e fase van deze studie met goed gevolg afgelegd aan de Hogeschool Gorinchem bij Joop Schets (koordirectie) en Jan Stulen (orkestdirectie).

Organist & dirigent

Als organist-dirigent is hij verbonden aan de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, de kerk van de parochie van Maria van Eik en Duinen te Den Haag. Daarnaast is hij o.a. dirigent van Capella Sine Nomine, het Woerdens Vocaal Ensemble en het Utrechts Kamerkoor Estrivo.

Lees meer over André Vis op zijn persoonlijke website of op Facebook.

Bladmuziek

Druk op enter om te zoeken of druk op ESC om zoeken te sluiten.

Hit enter to search or ESC to close